uwZorgverlener.nl | vindt de zorg die bij U past

 

Pagina van: Hulp bij adhd

Hulp bij adhd

Eindhoven, Noord-brabant    (waar ligt Eindhoven?)

11453 keer bekeken

Algemene informatie
Hulp bij ADHD richt zich tot mensen met AD(H)D en hun omgeving, die op het punt zijn gekomen dat er iets moet veranderen, maar niet weten hoe. Bent u iemand die dit herkent, lees dan verder!

De grootste kans op succes is om het altijd nog een keer te proberen. Vaak zien we dat mensen met AD(H)D ophouden met proberen. Ze zijn moe van het aanpassen of woedend omdat ze gedwongen worden tot ander ‘beter’ gedrag . Uit zelfbescherming ontwikkelen ze diverse afweermechanismen met als doel vermijden, afleiden en uitstellen.
Het zelfvertrouwen van een mens bepaalt hoe lang hij het nog zal proberen. Als we geloven dat het ons gaat lukken, doen we ons best. Als we geloven dat het ons niet gaat lukken, zullen we iets minder snel proberen. Voor een mens met AD(H)D is het vertrouwen van zijn omgeving het belangrijkste wat er is. Uit recent onderzoek blijkt dat het geloof in een mens met AD(H)D door tenminste één iemand uit zijn omgeving, de belangrijkste factor is die bepaalt of dit kind als volwassene gelukkig wordt. Als we geloven in onze kinderen, geloven onze kinderen in zichzelf.


Voor wie is Hulp bij ADHD?

Hulp bij ADHD richt zich op het begeleiden van mensen met AD(H)D. Of je nu een kind, jongere, adolescent of volwassene bent, wanneer je AD(H)D hebt, kun je bij Hulp bij ADHD terecht. Hulp bij ADHD is er ook voor de naaste omgeving van mensen met AD(H)D. Denk hierbij aan ouders, broers en zussen, partners en de school met als belangrijkste persoon de groepsleerkracht.


Wat biedt Hulp bij ADHD?

De begeleiding wordt afhankelijk van de hulpvraag op verschillende wijzen geboden. Dit betekent dat er altijd een uitgebreide kennismaking plaatsvindt, zodat de hulp kan worden afgestemd op de behoeften. U hebt de regie in handen! Wat betreft vormen van begeleiding kan worden gedacht aan:

Begeleiding / coaching van cliënten
Gezinscoaching
Nascholing en trainingen voor leerkrachten en hulpverleners
Bemiddeling in conflictsituaties en verstoorde ouder of leerkacht / kind relatie
Lezingen


Waar is Hulp bij ADHD?

De plaats waar er hulp wordt geboden is afhankelijk van uw wens. Mogelijk plekken kunnen zijn bij de persoon met AD(H)D thuis of op de school van het kind, jongere of adolescent met AD(H)D. Omdat Hulp bij ADHD ook scholen begeleidt, zal de hulp ook als vanzelfsprekend op die plaats worden geboden. Een andere mogelijkheid is een “neutrale” plaats, mogelijk de plek waar vanuit Hulp bij ADHD werkt.


Wat kenmerkt de aanpak van Hulp bij ADHD?

Alles wat Hulp bij ADHD aanbiedt is gericht op mogelijkheden. Mogelijkheden van de persoon met AD(H)D en zijn of haar omgeving. De aandacht die in boeken en in de media (maar erg genoeg ook binnen veel zorginstellingen) wordt gegeven aan AD(H)D is vaak gericht op beperkingen. Een voorbeeld hiervan is dat kinderen met AD(H)D worden ervaren als rusteloos. Er worden dan middelen ingezet zoals een “time-outplek” om deze kinderen tot rust te brengen. Hulp bij ADHD is van mening dat wanneer we ons richten op de beperkingen, dit tekort doet aan mensen met AD(H)D. Het neemt de ruimte van hen weg, die ook zij – net als ieder ander – nodig hebben.

Veel mensen met AD(H)D zijn goed in het vinden van nieuwe oplossingen, goed in crisissituaties en in improviseren, goed in het direct nemen van beslissingen, niet lang boos, energiek, spontaan, creatief, gezellig, zeer makkelijke praters en enthousiast. Deze opsomming van kwaliteiten, zet AD(H)D in een ander licht. Ook de “beperkingen” kunnen vanuit dit licht bekeken worden, door de vraag te stellen: wat is wel haalbaar?

Hulp bij ADHD heeft als missie ruimte te creëren voor mensen met AD(H)D zodat zij zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. De betrokkenheid van Hulp bij ADHD bij het daadwerkelijk verbeteren van de kwaliteit van het leven van de mens met AD(H)D is groot. Dit komt doordat er veel kennis aanwezig is, maar meer nog door de persoonlijke ervaring met ADHD.


Contact

Hier vindt u wat Hulp bij ADHD voor u kan betekenen. Mocht u meer informatie willen of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op met Hulp bij ADHD.

Hulp bij ADHD

Drs. Arno de Poorter
Sociaal psycholoog en mens met ADHD

Drs. Anne van Hees
Onderwijskundige en levenspartner van Arno

Bramantestraat 30
5624 AJ Eindhoven

06 - 24 38 01 75
www.hulpbijadhd.nl
info@hulpbijadhd.nl
Kvk: 17244769
Lid van het Nederlands Instituut van Psychologen

Specialisatie
Rentegratie, Begeleiding.

Hulp bij adhd  Zelfstandig bureau (Kvk nummer: 17244769)
Hulp bij adhd  Lid van: Nederlands Instituut van Psychologen

Opleiding & ervaring
- 28 jaar ervaring met ADHD
- Arno is afgestudeerd als sociaal psycholoog aan de Universiteit van Tilburg.
- Anne is afgestudeerd als onderwijskundige aan de Universiteit van Utrecht.

Prijs en beschikbaarheids informatie
Voor een consult van een uur betaald u 75 euro.
Ook kunt ons betalen vanuit het PGB en via het VGZ en een aantal andere aangesloten verzekeraars (zie onze website www.hulpbijadhd.nl)

 
pagina terug

 

Contact:

Hulp bij ADHD

06-24380175
www.hulpbijadhd.nl

Bramantestraat 30
5624 AJ
Eindhoven

 

Stuur een bericht:


 
   
Flevoland Friesland Groningen Drenthe Overijsel Gelderland Limburg Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland Zuid-Holland Zeeland