uwZorgverlener.nl | vindt de zorg die bij U past
 

 

uwZorgverlener.nl

uwZorgverlener.nl is ontstaan als antwoord op de nieuwe WMO wet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

14 februari 2006

Persoonsgebonden budget voor alle individuele voorzieningen
De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) gaat op 1 januari 2007 van start. In die nieuwe wet worden de gemeenten onder andere verantwoordelijk voor de verstrekking van huishoudelijke verzorging. De gemeenten hebben daarbij de plicht om er voor te zorgen dat gehandicapten, chronisch zieken en ouderen gecompenseerd worden voor hun beperkingen, zodat ze kunnen deelnemen in de samenleving. Er komt in de nieuwe wet een persoonsgebonden budget voor alle individuele voorzieningen. Dus niet alleen voor huishoudelijke verzorging, rolstoelen en scootmobielen, maar ook voor individuele vervoersvoorzieningen, woningaanpassingen, hulpmiddelen en andere verstrekkingen. De Tweede Kamer is onder deze voorwaarden akkoord gegaan met de nieuwe wet.
(Bron: www.pgb.nl)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Uit dit artikel blijkt dat het Persoonsgebonden Budget steeds meer het leven van zorgbehoevende mensen gaat beïnvloeden.
Om hier een helpende hand in te zijn is uwZorgverlener.nl opgezet. Op deze website kunnen zorgverleners hun diensten plaatsen en zo gevonden worden door zorgbehoevende.

Voor meer informatie over PGB kunt u kijken op www.steffie.nl

 

 
   
Flevoland Friesland Groningen Drenthe Overijsel Gelderland Limburg Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland Zuid-Holland Zeeland